Livsvisdom

  • 05.02.2017 kl.21:12 i Blogg

 

 

 

                                                                           Leste om ei gammel dame på 92 år i dag, som kunne fortelle at hennes mor hadde beskrevet livet til henne. Moren sa: "Gjør livet til en lek, du må samle alle gleder i en haug, og alle sorger i en annen. Oppgaven blir alltid å sørge for at gledens haug er større enn sorgens ." 92 åringen sier så:" Disse ordene har jeg forsøkt å leve etter, og jeg savner mor."

Denne samme damen har gjennom gått 12 operasjoner begynte for 30 år siden, først for alvorlig hudkreft etter 10 år kom brystkreft. Hun leste en bok i denne tiden , som fikk henne til å forestille seg at kreftcellene fikk ben å gå på og forlot henne. En stor del av henne forstod at dette ikke skjedde, men hun sier at det lærte henne å drømme, det hjalp henne veldig mye.

Hun prater med gud hver dag, noen ganger kjefter hun, men som oftest takker hun for at familien er ivaretatt, og for all glede hun har opplevd. Hun sier: " Døden kan bare komme den, selv om jeg hadde foretrukket at den kom etter lunsjen med søss, for det gleder jeg meg sånn til."

Tårene mine triller når jeg leser om denne damen, som har så mye livsvisdom å gi videre, minner meg på å huske å drømme........ huske å leve.......ha tid til å hvile......ikke bare stresse......ta vare på relasjoner med venner og familie, og alltid forstå at pappa i himmelen alltid har tid for meg.

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Legg meg til som venn
hits